Han är Helsingborgs Frankie Boy

No Rating

Hur gick det här till?

– En vän såg annonsen där man sökte ett antal lokala Frank Sinatra till en hyllningsshow med Christer Sjögren, Andreas Weise och Kristin Amparo. Jag skickade in en video som uppskattades av trion. Det känns otroligt roligt.

Du ska få sjunga med trion i Helsingborg arena i december. Hur känns det?

– Det ska bli otroligt roligt att få träffa allihop. Christer Sjögren har jag följt sedan 60-talet. Jag har köpt hans skivor och sjungit hans låtar. Jag är väldigt stolt över att ha fått den äran.

Du är anställd på Stena Stål i Helsingborg. Känner dina medarbetare till din musikaliska ådra?

– Absolut. Det är klart att jag har underhållit på personalfester och stormöten där jag varit både Elvis och Sinatra. Det har uppskattats.

Har du fler musikaliska minnen?

– En gång var vi på studiebesök med en leverantör. Vi var åtta personer i bussen och utan att vi visste om det var sju av oss helt Sinatra-frälsta. Han som ordande resan hade tagit med en massa skivor så vi lyssnade i 70 mil. Han som inte gillade Sinatra led hela vägen.

Till nyår går du i pension, blir det en ny karriär som crooner?

– Det vet man aldrig. Man måste ju ha något att göra. Jag har varit musiker sedan jag och mina bröder började spela i mitten av 60-talet. Vi spelade Frank Sinatra redan då.

Vad är det som är så speciellt med Sinatra?

– Det är musik som inte går ur tiden. Sinatra, Elvis, Humperdinck: det är ikoner som aldrig kommer att bli bortglömda.

Sinatra hyllas över hela världen. Hur hoppas du att eftervärlden minns dig?

– Nu ska man inte jämföra mig med honom även om jag har rösten. Jag är ju ingen artist. Men de som har hört mig sjunga brukar vilja höra mig igen.

Länk till hd.se


Thommy & The New Time Orchestra
Mina Favoriter (2011)


Thommy & The New Time Orchestra
Mina Julfavoriter (2014)

Kontakta oss för att köpa Thommys skivor